Augurken inmaken

Homemade pickles!

  • bereidingstijd: 30 minuten
    Inleggen: 5 dagen

  • 20 porties

Groenten inmaken

Voor groenten geldt: hoe verser hoe beter. Maar soms heb je zoveel groenten in huis dat je ze gewoon niet allemaal kunt opeten. Groenten inmaken is dan een uitkomst. Tegenwoordig een luxe maar vroeger een noodzaak om te overleven. Toch gaat het niet alleen om de houdbaarheid, de smaak en textuur van ingemaakte groenten is…

Benodigdheden

  • Steriele grote weckpotten van 1250ml

Ingredienten

  • 2 kg augurken
  • 125 g zout
  • 500 ml witte wijnazijn
  • 300 ml witte wijn
  • 350 ml water
  • 200 g suiker
  • 6 g peperkorrels (2tl)
  • 6 g karwijzaad (2tl)
  • 3 g karwijzaad (1tl)
  • 3 g anijszaad (1tl)
  • 30 g verse dilletakjes

Werkwijze

Stap 1/ Snij grote augurken over de lengte in vieren. Kleine augurken kun je heel laten. Los 100 g van het zout op in 2 liter water en zet de augurken 24 uur in het zoute water (om te pekelen). Dek af. Giet ze af en spoel ze goed af met schoon water.

Stap 2/Breng de azijn, witte wijn en water met de suiker en het zout tegen de kook.

Stap 3/ Verhit de peperkorrels, koriander-, karwij- en anijszaad in een steelpannetje (zonder olie of boter) tot de specerijen hun geur afgeven.

Stap 4/ Doe de augurken in 2 grote steriele* potten. Verdeel de takjes dille en specerijen ertussen.

Stap 5/ Laat het azijnmengsel koken en schenk het kokendheet op de met groenten gevulde potten. Zorg ervoor dat de groenten helemaal onder staan.

Bekijk hier de video van dit recept

*In deze video laat ik zien hoe je potten steriel maakt

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.