Inmaken in zoetzuur

Zoetzure groenten zijn lekker en lang houdbaar.

Eigenlijk kun je alle groenten inmaken in zoetzuur. Hoe je dat doet laat ik zien in deze video aan de hand van drie verschillende soorten groenten: wortels, knolletjes en augurken.

4 Reacties op "Inmaken in zoetzuur"

 • Martina

  24 april 2020 om 11:42

  Het maakt niet uit hoe goed je je handen wast, op je handen leven duizenden bacteri├źn en die was je niet weg ­čśë Dus alles wat je met je handen aanraakt, is per definitie minder lang houdbaar. De azijn gaat zeker het bederf deels tegen, maar ik vraag me af wat de realistische houdbaarheid is.

  • Eke Mari├źn

   24 april 2020 om 13:16

   Hoi Martina, het is lastig koken zonder handen. En zeker is het onmogelijk om alle bacteri├źn te verwijderen. Je moet daarom de voedingsbronnen van bacteri├źn zo veel mogelijk weghalen. Dat kan ten eerste door schoon te werken. Daarnaast kun je zout of suiker gebruiken om bacteri├źn uit te drogen. Ook zuren gaan de vermenigvuldiging van bacteri├źn tegen omdat ze slecht tegen een hoge zuurgraad kunnen. Als je dus goed inlegt in zuur kun je je groenten zeker een jaar bewaren in een pot.

 • piet

  9 augustus 2019 om 14:47

  ik denk dat de groente niet lang houdbaar is omdat je de vingers aan de groente zowel als de binnenkant van de pot hebt gehad , steriliteit van het product als de pot is van hoogste belang

  • Eke Mari├źn

   2 september 2019 om 11:00

   Ik was mijn handen altijd goed

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.