Over ons

Koken met Kennis wordt gemaakt door Eke Mariën en Jan Groenwold, ook bekend als het duo Cook & Chemist. In 2006 begonnen zij hun samenwerking. Eke als kok, foodstylist en kookschooldocent, Jan in de hoedanigheid van Fysisch chemicus. Beiden waren geïnteresseerd in de wetenschap van het koken. Zij startten met het geven van lezingen, workshops en kooklessen en schreven 2 boeken over moleculaire gastronomie. Beide boeken zijn inmiddels gebundeld onder de naam ‘Koken met Kennis’.

Jan is verbonden aan de chemie faculteit van de Universiteit van Utrecht. Ook werkt hij als freelance fysicus voor de halfgeleider-, plastic- en beeldschermenindustrie. Jan’s website: www.denk-werk.nl

Eke werkt als freelance foodstylist en productonwikkelaar, hij schrijft kookboeken en ontwikkelt recepten voor diverse (kook)tijdschriften. Ook geeft Eke regelmatig lezingen over de wetenschap achter het koken.

Met Koken met Kennis willen zij laten zien dat je met een beetje wetenschappelijke kennis in de keuken al snel beter en lekkerder gaat koken.

_DSC8816(1)