Over ons

Koken met Kennis is onderdeel van Het Kookkantoor.

In 2015 is het online platform gestart door Eke Mariën, in navolging op het werk dat hij daarvoor samen deed met Jan Groenewold onder de vlag van Cook & Chemist. Zij schreven diverse boeken over de wetenschap van het koken die zijn gepubliceerd in 2006 (Cook & Chemist), 2009 (Cook & Chemist, meer recepten uit de moleculaire keuken) en 2019 (Keukenlab). In 2016 schreef Eke het boek Bakken met Kennis.

Met Koken met Kennis willen zij laten zien dat je met een beetje wetenschappelijke kennis in de keuken al snel beter en lekkerder gaat koken. Vanaf 2020 publiceert Koken met Kennis uitsluitend vegetarische content.

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.