eieren Cursus Alles over eieren Het ei is het meest voedzame en veelzijdige ingrediënt in de keuken. Ze zijn heerlijk om zo te eten, gebakken,…
ijs ijs zonder ijsmachine Cursus IJs maken zonder ijsmachine Ik ben gek op ijs! Helmaal als het vers uit de ijsmachine komt, maar wat nou als je geen ijsmachine hebt? Ook dan zijn er verschillende technieken waarmee je heerlijk ijs kunt maken, zo uit de vriezer!
koken snelkookpan stoven Cursus Koken met de Snelkookpan In deze cursus leer je alles over koken met de snelkookpan; de perfecte pan om supersnel stoofgerechten, purees en soepen mee te bereiden.
fermenteren groenten Cursus Fermentatie; een smaakvol proces Fermenteren is een interessante techniek om groenten en fruit te conserveren. In deze cursus leg ik de basisprincipes uit en geef ik makkelijke recepten.
cakes patisserie Cursus Cake bakken In deze cursus alles over cakes: luchtige cakes, cheesecake, gestoomde cake, angel-foodcake en lopende chocoladecake. Kijk naar de receptvideo’s en lees over de verschillende bereidingsmethoden en functies van de ingrediënten.
oven snelkookpan Cursus Dagelijkse kost Lekker en gevarieerd koken hoeft niet veel tijd te kosten als je efficiënt gebruik maakt van je oven en een snelkookpan. Ook bespaar je kosten als je eet volgens de seizoenen. In deze cursus leg ik uit hoe dat werkt.
conserveren fermenteren jam Cursus Inmaken; alles over eten bewaren In de zomer groeien alle soorten groenten en fruit in overvloed. In de winter is dat natuurlijk een ander verhaal. Vroeger, toen mensen nog heel erg afhankelijk waren van wat er groeide in het seizoen, was inmaken dé manier om eten te bewaren.
ijs Cursus IJs bereiden IJs is heerlijk, helemaal als het net uit de ijsmachine komt. Maar hoe maak je nou een goede ijsbasis? Welke technieken heb je daarvoor? In deze cursus komen drie verschillende ijssoorten aan bod: roomijs, sorbet-ijs en boterijs.
koekjes oven patisserie Cursus Het complete koekjescollege Bakken is een heel secuur werkje; je moet een recept precies volgen om het juiste resultaat te krijgen. Maar wat nou als je een ingrediënt wilt weglaten of vervangen? En wat nou als je koekje te slap of juist te hard is? Lees er alles over…