Koken met de Snelkookpan

lamscurry, snelkookpan, koken met de snelkookpan

Koken met de snelkookpan

Eerder voorspelde ik dat de snelkookpan een nieuwe kookhype zou worden. Er zit inmiddels wat beweging in maar ik geef de pan nog graag een duwtje in de rug, want koken met de snelkookpan is zó makkelijk!

In deze video zie je hoe je de snelkookpan gebruikt en wat de voordelen hiervan zijn. Je kan de kooktijd namelijk flink verkorten met de snelkookpan; een stoofpot die normaal 3 tot 4 uur moet stoven op laag vuur, bereid je in een uur in de snelkookpan. Dat is niet alleen tijd besparen maar ook energie.

In de onderstaande blog lees je alles over de voordelen van de snelkookpan:

In dit blog leg ik uit voor welke soort gerechten je de snelkookpan kunt gebruiken:

Bekijk ook eens deze video’s:

In deze video’s zie je andere heerlijke recepten met de snelkookpan. De recepten even rustig nalezen? Je vind ze allemaal in het rechtermenu.

Naar volgende les:

Snelkookpan recepten

9 Reacties op "Koken met de Snelkookpan"

  • Lidy

    1 november 2018 om 19:33

    Bedankt Ene voor je recept ,ik ga het zeker proberen .

  • Lidy

    29 oktober 2018 om 12:54

    Ik gebruik at jaren een snelkookpan ,lamsnek gaat er geweldig in, maar nu wil ik kalfswangen proberen kan dat.
    Liefs lidy.

    • Eke Mariën

      30 oktober 2018 om 05:55

      Hoi Lidy, zeker kun je kalfswang stoven in de snelkookpan. Gaat perfect zelfs. Bijgaand een receptje:

      Gestoofde kalfswang

      Hoofdgerecht
      4 personen
      bereidingstijd: 20 minuten
      stoven: ± 1 uur

      Ingrediënten
      150 g gedroogde pruimen
      3 dl madeira
      25 g boter
      2 kalfswangen (± 800 g)
      peper en zout
      1 kilo uien
      2 dl kalfsfond
      3 takjes tijm
      5 gekneusde pimentbollen
      1 kaneelstokje

      Extra nodig
      stoofpan met hol deksel

      Stap voor stap
      1. Halveer de pruimen en week ze ± 30 minuten samen met de in de madeira tot de pruimen zacht zijn.
      2. Smelt de boter in de pan. Bestrooi de kalfswangen met peper en zout en bak ze aan beide kanten bruin in de boter in een koekenpan.
      3. Haal de wangen uit de pan en voeg de uien toe aan het braadvocht. Fruit de uien op matig vuur ± 15 minuten tot ze goudbruin zijn en goed gaar. Blus af met de madeira en doe samen met het vlees over in een snelkookpan.
      4. Voeg pruimen, kalfsfond, tijm en specerijen toe. Breng tegen de kook en sluit de pan af met het deksel. Breng onder druk en laat 30 minuten koken onder druk. Draai het vuur uit en laat de pan afkoelen tot de druk eraf is.
      5. Bind het vocht eventueel met beurre manié (mengsel van half bloem en half boter, 1 el bloem en 1 el boter is waarschijnlijk voldoende)

  • Gerda

    29 april 2017 om 20:43

    Ik heb zojuist een snelkookpan binnen en wil er graag mee gaan werken. Voor hoeveel liter zijn de recepten? Ik neem aan dat er verschillende groottes (maximale inhoud) zijn van snelkookpannen.

    • Eke Mariën

      3 mei 2017 om 16:58

      Hoi Gerda, ik gebruik zelf een 4 liter snelkookpan maar je kunt de recepten ook maken in een 6 liter pan of eventueel in een kleinere van 3 liter. Succes!

  • Levine

    7 december 2016 om 23:24

    Ja, kom maar op met die recepten, tips en trucs :-). Sinds kort heb ik een snelkookpan. Ben helemaal fan!

Reactie

Plaats hier uw reactie