Hollandse erwtensoep
Klassieke Erwtensoep uit de snelkookpan
Benodigdheden
- snelkookpan
Ingredienten
- 1/2 knolselderij
- 1 winterwortel
- 2 dunne preien
- 250 g gerookte spekblokjes
- 2 laurierblaadjes
- 400 g spliterwten
- 1 rookworst
Werkwijze
Bekijk hier de video van deze soep
Stap 1/ Schil voor de erwtensoep de knolselderij en snijd in dobbelsteentjes van 1 cm. Schil de wortel en snijd in stukjes. Snijd de prei in ringen en was ze onder de kraan. Hak de bladselderij fijn.
Stap 2/ Giet 1,5 liter water in de snelkookpan en voeg het spek, laurier, groenten en spliterwten toe. Sluit het deksel van de pan en breng de soep op stand 2 (de hoogste druk) aan de kook. Draai het vuur zacht zodra de pan onder druk staat en laat 15 minuten koken.
Stap 3/ Snijd ondertussen de worst in plakjes.
Stap 4/ Laat de druk via het drukventiel uit de pan ontsnappen. Roer de worst door de soep en sluit de deksel. Laat de soep nog 5 min. staan zodat de worst kan wellen en opwarmen.
Stap 5/ Breng de erwtensoep op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep in kommen en bestrooi met de resterende bladpeterselie.
Serveertip: Lekker met roggebrood en katenspek.