Bekijk hier de video van deze soep

Video

Erwtensoep in de snelkookpan

Stap 1/ Schil voor de erwtensoep de knolselderij en snijd in dobbelsteentjes van 1 cm. Schil de wortel en snijd in stukjes. Snijd de prei in ringen en was ze onder de kraan. Hak de bladselderij fijn.

Stap 2/ Giet 1,5 liter water in de snelkookpan en voeg het spek, laurier, groenten en spliterwten toe. Sluit het deksel van de pan en breng de soep op stand 2 (de hoogste druk) aan de kook. Draai het vuur zacht zodra de pan onder druk staat en laat 15 minuten koken.

Stap 3/ Snijd ondertussen de worst in plakjes.

Stap 4/ Laat de druk via het drukventiel uit de pan ontsnappen. Roer de worst door de soep en sluit de deksel. Laat de soep nog 5 min. staan zodat de worst kan wellen en opwarmen.

Stap 5/ Breng de erwtensoep op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep in kommen en bestrooi met de resterende bladpeterselie.

Serveertip: Lekker met roggebrood en katenspek.

Samenvatting
recipe image
Recept
Hollandse Erwtensoep (Snert)
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
0.51stargraygraygraygray Based on 9 Review(s)

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.