Roti kip

Makkelijke curry en heerlijke vulling voor in de roti plaat.

  • bereiden 15 min.
    snelkookpan 10 min.

  • 4

De snelkookpan

De snelkookpan Kokend Nederland heeft moeite met de snelkookpan. Terwijl bij onze oosterburen vrijwel iedereen deze energiezuinige pan in huis heeft. Willen wij geen tijd en geld besparen? Vreemd, want deze pan zou juist uitstekend passen in onze, op Calvijnse leest geschoeide, keuken. Onbekend maakt onbemind denk ik. Hoogste tijd om daar wat aan te doen. Wat is…

Benodigdheden

  • snelkookpan

Ingredienten

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 4 el olie
  • 500 g kipdijfilet blokjes
  • 2 el masala kerrie (b.v. van Chan's)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 dl kippenbouillon (van tablet)
  • 1 rode peper
  • 2 zoete aardappels, geschild
  • 1/2 groene kool, in reepjes
  • 1/2 knolselderij, in blokjes van 2 cm
  • 500 g kousenband stukjes (diepvries)
  • 10 g koriander
  • 2 bosuitjes
  • 4 roti platen

Werkwijze

Stap 1/ Snipper ui en snijd de knoflook fijn.

Stap 2/ Verhit de olie in de snelkookpan pan en voeg kip, ui en knoflook toe. Bak 3 minuten en doe de kerrie erbij. Bak een minuutje mee en voeg de tomatenpuree toe. Bak samen een minuut en giet de bouillon erbij. Breng tegen de kook.

Stap 3/ Snijd ondertussen rode peper, zoete aardappel, knolselderij en kool en voeg samen met de kousenband toe. Schep alles goed om.

Stap 4/ Sluit het deksel en laat 10 min. onder hoge druk koken.

Stap 5/ Snijd de koriander grof en bosui in ringetjes. Verwarm de roti plaat in de magnetron of oven. Houd warm onder folie.

Stap 6/ Laat voor het openen van de pan voorzichtig de druk ontsnappen (pas op! HEET). Vul de roti platen met de curry en bestrooi me koriander en bosui.

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks uitgebreide achtergrondinformatie, recepten, foto’s en video’s. Zo leren we je beter en lekkerder koken.