Stoof van kikkererwten met spruitjes en chorizo
Een lekker snel stoofpotje boordevol groenten. In 25 minuten op tafel met behulp van de snelkookpan, en heerlijk bij het winterse weer.

hoofd 25 minuten
4 personen
Benodigdheden
- Snijplank
- Mes
- Snelkookpan
Ingredienten
- 1 chorizoworst (250 g)
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 4 dl kipbouillon
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - geperst
- 400g gekookte kikkererwten
- 500 g spruitjes
- 1 winterwortel
Werkwijze
Bekijk hier de video bij dit recept.
Bekijk hier de instructievideo voor de snelkookpan.
Stap 1/ Snijd de chorizo in stukjes en bak een paar minuten op matig vuur in de snelkookpan. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn en fruit 2 min. samen met de chorizo.
Stap 2/ Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en schep goed om. Giet de bouillon in de pan en voeg de kikkererwten toe. Sluit de pan, laat op druk komen en kook 5 min.
Stap 3/ Haal voorzichtig de druk van de pan en open de deksel, voeg spruitjes en winterwortel en kook nog 5 min. onder druk.