Stoof van kikkererwten met spruitjes en chorizo

Een lekker snel stoofpotje boordevol groenten. In 25 minuten op tafel met behulp van de snelkookpan, en heerlijk bij het winterse weer.

  • 25 minuten

  • 4 personen

De snelkookpan; kookhype 2016

De snelkookpan Kokend Nederland heeft moeite met de snelkookpan. Terwijl bij onze oosterburen vrijwel iedereen deze energiezuinige pan in huis heeft. Willen wij geen tijd en geld besparen? Vreemd, want deze pan zou juist uitstekend passen in onze, op Calvijnse leest geschoeide, keuken. Onbekend maakt onbemind denk ik. Hoogste tijd om daar wat aan te doen. Wat is…

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Snelkookpan

Ingredienten

  • 1 chorizoworst (250 g)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 4 dl kipbouillon
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - geperst
  • 400g gekookte kikkererwten
  • 500 g spruitjes
  • 1 winterwortel

Werkwijze

Bekijk hier de video bij dit recept.

Bekijk hier de instructievideo voor de snelkookpan.

Stap 1/ Snijd de chorizo in stukjes en bak een paar minuten op matig vuur in de snelkookpan. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn en fruit 2 min. samen met de chorizo.

Stap 2/ Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en schep goed om. Giet de bouillon in de pan en voeg de kikkererwten toe. Sluit de pan, laat op druk komen en kook 5 min.

Stap 3/ Haal voorzichtig de druk van de pan en open de deksel, voeg spruitjes en winterwortel en kook nog 5 min. onder druk.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die om de week op vrijdag 17.00 uur verschijnt.