4 Reacties op "Snelkookpan recepten"

 • leanneke57@gmail.com

  28 december 2017 om 19:25

  Ik wil graag mijn aardappelen en groenten tegelijk koken maar hoe doe ik dat
  Als ik alles in de pan doet dan gaat toch alles door elkaar
  Of werkt dit zo niet voor een snelkookpan

  • Eke Mariën

   30 december 2017 om 11:52

   Aardappels en groenten zou ik nooit tegelijk koken in een pan. Het zetmeel uit de aardappels bind het aroma van de groenten waardoor je minder smaak krijgt. Dat is precies de reden waarom je stamppot groenten ook niet tegelijk moet koken met de aardappels. In de snelkookpan kun je prima aardappels koken en harde groenten zoals bietjes en koolraap. Maar de meeste groenten kun je beter garen in kokend water (blancheren). Succes!

   • Magny

    20 februari 2018 om 22:44

    Ik doe mijn stamppot altijd in de snelkookpan. Vitamines blijven behouden en ik vind de smaak toch echt wel lekkerder alles apart koken. Ennnnn, kwartiertje is t klaar. Zelfs de kids proeven t verschil van zonder en met snelkookpan koken.
    Zuurkool doe ik wel apart omdat ik anders door de zuurkool de aardappels niet kruimig krijg.

   • Eke Mariën

    7 maart 2018 om 21:29

    He Magny, dank voor je reactie. Er valt zeker wat voor te zeggen om groenten en aardappels samen te koken in de snelkookpan. Veel tijdwinst en een beter behoud van smaak. Zuurkool een aardappels werken niet samen omdat het zuur het verstijfselen van het zetmeel in de aardappels remt. Dat heb je ook met boontjes die je kookt in tomatensaus.

Reactie

Plaats hier uw reactie