Cake bakken

Cake bakken is leuk om te doen. Ze zijn lekker om zo te eten, en ze worden veel gebruikt als basis voor taarten. Een goeie cake is smeuïg, niet droog. Er zijn duizenden verschillende soorten, teveel om op te noemen. In deze cursus maak je kennis met verschillende soorten cakebeslag en diverse bereidingsmethodes. De warme- en koude methode, de Franse methode, gestoomde cake, super luchtige cake en lopende chocolade cakejes.

Een klassieke cake bak je van gelijke delen bloem, ei, suiker en boter. Door de volgorde en bereiding van de ingrediënten te veranderen kun je van precies dezelfde ingrediënten heel verschillende cakes bakken. Je kunt dat zien en lezen in deze video en blog.

Wat de precieze functie is van de cake ingrediënten kun je lezen in onderstaand blog. Bloem en eiwit geven bijvoorbeeld structuur en stevigheid, terwijl suiker en boter het omgekeerde doen. Zij maken cakes juist smeuïg en zacht. Daarom is de juiste verhouding van de ingrediënten zo belangrijk bij het bakken van cakes.

Wil je meer weten over hoe je geraffineerde suiker kunt weglaten of vervangen in cakes? Lees dan onderstaand blog.

Kennis van je oven is belangrijk als je regelmatig bakt. In dit blog leg ik uit waar je op moet letten.

Gebruik een ovensteen om je bakresultaten te verbeteren. In deze video leg ik uit wat een ovensteen is en hoe je hem gebruikt.

Er zijn verschillende soorten cakes. In de volgende lessen leg ik uit:
– hoe je cheesecake bakt  (eigenlijk een taart in plaats van cake)
– hoe je een cake kunt stomen (roti kukkus)
– hoe je een superluchtige Angel Foodcake bakt
– hoe je vloeibare chocoladecakejes bakt
– hoe je de ultieme citroencake bakt

En natuurlijk WAAROM je het zo het beste kunt doen!

Één Reactie op "Cake bakken"

  • Catrien

    4 november 2016 om 12:14

    Fantastische site

Reactie

Plaats hier uw reactie