Het complete koekjescollege

koekjescollege

Bakken is een heel secuur werkje; je moet een recept precies volgen om het juiste resultaat te krijgen. Maar wat nou als je een ingrediënt wilt weglaten of vervangen? En wat nou als je koekje te slap of juist te hard is? Na het lezen van dit koekjescollege weet jij precies wat je moet doen (en hoe) om iedere keer het perfecte koekje te krijgen.

Het koekjescollege

Het bakken van koekjes begint natuurlijk met het beslag of deeg. Welke ingrediënten gaan daar allemaal in en wat doen zij met de structuur van het deeg? In het blog ‘het koekjescollege’ lees je daar alles over, maar ook de overzichtelijke serie video’s die daarbij hoort leer je heel veel over het maken, portioneren en afbakken van koekjes.

Ook voor het maken van chocolate chip cookies zijn er hele goede tips en tricks:

De oven

Ook de oven is een belangrijk aspect van het bakken van koekjes. Iedere oven is net iets anders, en als je je eigen oven goed kent weet je dus ook hoe je de temperatuur uit een recept kan aanpassen om zo zelf het beste bakresutlaat te krijgen. In het blog ‘Oven kennis: meet your oven’ lees je alles over leren omgaan met je oven. Zo mislukken je koekjes nooit!

Deze video legt heel goed uit wat er in de oven gebeurt:

Zelf aan de slag

Als je alles weet over de ingrediënten van de koekjes en alle geheimen van de oven kent kan je zelf aan de slag met praktisch elk recept. Probeer bijvoorbeeld de ultieme chocolate chip cookies of de prachtige spritsen hieronder of een van de andere heerlijke recepten in de zijbalk.

Wil je je bakresultaat met ons delen? Post dan een foto in de reacties of op facebook/instagram met daarbij #hetcompletekoekjescollege #kokenmetkennis.

2 Reacties op "Het complete koekjescollege"

Reactie

Plaats hier uw reactie