Zoetzuur van regenboogwortels

  • Bereidingstijd: 30 minuten
    Inleggen: 5 dagen

  • 20 porties

Zoetzuur van regenboogwortels

Stap 1/ Schil  de wortels en snij de dikke wortels over de lengte in vieren, de dunne wortels in tweeën. Stap 2/ Breng voor het zoetzuur van regenboogwortels de azijn, witte wijn en water met de suiker en het zout tegen de kook. Stap 3/ Verhit de peperkorrels, korianderzaad, karwijzaad en anijszaad in een steelpannetje…

Benodigdheden

  • Steriele weckpotten van 1500 ml

Ingredienten

  • 2 kg regenboogwortels
  • 500 ml witte wijnazijn
  • 300 ml witte wijn
  • 350 ml water
  • 200 g suiker
  • 25 g zout
  • 6 g peperkorrels (2tl)
  • 6 g korianderzaad (2tl)
  • 3 g karwijzaad (1tl)
  • 3 g anijszaad (1tl)

Werkwijze

Stap 1/ Schil  de wortels en snij de dikke wortels over de lengte in vieren, de dunne wortels in tweeën.

Stap 2/ Breng voor het zoetzuur van regenboogwortels de azijn, witte wijn en water met de suiker en het zout tegen de kook.

Stap 3/ Verhit de peperkorrels, korianderzaad, karwijzaad en anijszaad in een steelpannetje (zonder olie of boter) tot de specerijen hun geur afgeven.

Stap 4/ Verdeel de wortels over 2 grote steriele* potten. Verdeel de specerijen ertussen.

Stap 5/ Laat het azijnmengsel koken en schenk het kokendheet op de met groenten gevulde potten. Zorg ervoor dat de groenten helemaal onder staan. Zo maak je zoetzuur van regenboogwortels.

Bekijk hier de video van dit recept

*In deze video laat ik zien hoe je potten steriel maakt

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.