DE BASIS: Stamppot boerenkool

Deel 4 van serie DE BASIS: zo maak je de lekkerste stamppot boerenkool

  • Bereidingstijd: 30 minuten

  • 4 - 5 porties

Aroma en zetmeel

We vallen meteen met de deur in huis: aroma, een van de belangrijkste componenten voor de smaak, gaat niet goed samen met zetmeel, een van de meest gebruikte ingrediënten in de maaltijd. Toch komt deze combinatie eindeloos vaak voor: chili con carne, risotto, paella, gebonden sauzen, stamppot en ga zo maar door. Het zetmeel uit…

Ingredienten

  • Voor de aardappelpuree:
  • 1,2 kilo kruimige aardappels
  • 250 ml (volle) melk
  • 50 à 100 gram boter
  • optioneel: 1/2 groentenbouillonblokje
  • Voor de boerenkool:
  • 600 gram gesneden en gewassen boerenkool
  • 50 gram boter
  • 1/2 groentenbouillonblokje

Werkwijze

Stap 1/ Maak de aardappelpuree zoals beschreven in dit recept.

Stap 2/ Breng ondertussen de boerenkool aan de kook in een ruime pan met een bodempje water. Voeg de boerenkool in delen toe. Wacht met het toevoegen van het volgende deel tot het eerste is geslonken. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de boter toe. Zet een deksel op de pan en laat de boerenkool op zacht vuur minimaal 20 minuten stoven.

Stap 3/ Verwarm de worst op de kool gedurende de laatste 10 minuten van de stooftijd.

Stap 4/ Bak de spekjes krokant in een koekenpan met een beetje olie.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.