Witte chocolade-avocadomousse

4 Ingrediënten. A match made in heaven!

  • Bereidingstijd: 20 minuten
    Opstijven: 1 uur

  • 4

Benodigdheden

  • Hand- of staande mixer

Ingredienten

  • 1 rijpe avocado
  • 75 ml aquafaba (kookvocht van kikkererwten)
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 125 g witte chocolade, in kleine stukjes

Werkwijze

Stap 1/ Smelt de witte chocolade au bain marie

Stap 2/ Mix de aquafaba 5 minuten met de suiker tot een stevige meringue.

Stap 3/ Pel de avocado en verwijder de pit. Pureer met de staafmixer.

Stap 4/ Mix de gepureerde avocado met de gesmolten chocolade. Spatel de aquafaba-meringue erdoor. Verdeel over 4 schaaltjes en laat een uur opstijven in de koeling.

Stap 5/ Verdeel de blauwe bessen over de mousse en serveer.

In deze video laat ik zien hoe je deze chocolade-avocadmousse maakt.

Reactie

Plaats hier uw reactie