Vegan chocomousse

Veganistische chocolademousse op basis van silken tofu. Klaar in 5 minuten.

  • Bereidingstijd: 5 minuten
    Afkoelen: 30 minuten

  • 4 - 6 personen

Silken tofu

Silken tofu is zo'n onmisbaar ingrediënt als je vegan bent. Het geeft vulling en textuur aan taartvullingen, mousses en gebak. De tofu zelf heeft geen uitgesproken smaak en gedraagt zich als kameleon. Je kunt silken tofu gebruiken als vervanger voor eieren in cakes en custards. Maar ook in avocado- of chocolademousse is deze zachte tofu ideaal. Silken tofu koop je bij een Chinese toko of bestel je online.

Benodigdheden

  • Staafmixer of keukenmachine

Ingredienten

  • 150 g pure chocolade (eventueel met een smaakje)
  • 300 g silken tofu, uitgelekt
  • 25 g dadelsiroop
  • 5 g cacaopoeder (optioneel)

Werkwijze

Stap 1/ Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.

Stap 2/ Pureer de silken tofu in een keukenmachine of met een staafmixer tot een mousse. Voeg de dadensiroop en cacaopoeder toe.

Stap 3/ Mix de gesmolten chocolade door de tofumousse en verdeel over bakjes. Laat nog 30 minuten opstijven in de koeling.

Deel smakelijkShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this page

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: