Sous vide zalm met asperges

Sous vide of vacuum garen is de perfecte manier om vis lekker sappig te houden.

  • Bereidingstijd: 35 minuten

  • 4

Asperges sous vide

Er zijn honderden manieren om asperges te bereiden, maar er kan er maar één de beste zijn: asperges sous vide. Door asperges te koken in een plastic zak in water, afgesloten van lucht, haal je de maximale smaak uit asperges. In dit blog leg ik uit waarom. Lekken van smaak Normaal kook je asperges in…

Benodigdheden

  • Vacuüm machine
  • Vacuüm zakken
  • Sous vide waterbad of sous vide precisie cooker

Ingredienten

  • 500 g zalmfilet in 4 stukken
  • 100 g boter
  • 1 tl venkelzaad, geroosterd en gemalen
  • geraspte schil van 1/2 citroen
  • 5 g (Maldon) zeezout
  • 1 kg asperges
  • 1 el bieslook, fijngehakt

Werkwijze

Voor het sous vide (vacuum) garen van zalm heb je een vacuümmachine nodig, speciale vacumeerzakken en een waterbad of pan waarin je de watertemperatuur kunt controleren. In deze video laat ik je de benodigde materialen zien.

Stap 1/ Meng de boter, citroenschil, venkelzaad en boter. Verdeel het over de zalmfilets en vacumeer ze in een zak.

Stap 2/ Gaar de zalm 30 minuten op 50 graden.

Stap 3/ Knip een klein hoekje van de vacuümzak en giet het vocht eruit in een kommetje (dit is de saus). Maak de zak helemaal open en schep de zalmfilets eruit op een bord. Werk voorzichtig want het zalmvlees valt makkelijk uit elkaar.

Serveer de zalm met gekookte asperges uit dit recept of met sous vide asperges uit dit recept.

Zo maak je sous vide zalm met asperges

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die om de week op vrijdag 17.00 uur verschijnt.