Sous vide asperges met gepocheerd ei en ham

Door asperges gevacumeerd te garen op 90 graden behoud je alle smaken. De beste bereiding voor asperges!

  • Bereidingstijd: 20 minuten
    Sous vide garen: 40 minuten

  • 4

Asperges sous vide

Er zijn honderden manieren om asperges te bereiden, maar er kan er maar één de beste zijn: asperges sous vide. Door asperges te koken in een plastic zak in water, afgesloten van lucht, haal je de maximale smaak uit asperges. In dit blog leg ik uit waarom. Lekken van smaak Normaal kook je asperges in…

Benodigdheden

  • Vacuum machine
  • Vacuum zakken
  • Sous vide waterbad of sous vide precisie cooker

Ingredienten

  • 1 kilo asperges, geschild
  • 200 g boter
  • 2 stukjes foelie
  • 4 echt verse eieren
  • 200 g gekookte achterham
  • 2 el bieslook, fijngehakt

Werkwijze

Voor het sous vide (vacuüm) bereiden van asperges heb je een vacuummachine nodig en een waterbad of pan waarin je de watertemperatuur kunt controleren. In dit filmpje laat ik je de materialen zien.

Stap 1/ Schil de asperges en snij een paar centimeter van de onderkanten af. In deze video laat ik je zien hoe je asperges schoonmaakt.

Stap 2/ Verdeel de asperges over twee vacuümzakken en leg in elk de helft van de boter en een stukje folie. Vacumeer de zakken en gaar ze 35 (beetgaar) – 45 (zacht) minuten op 90 graden.

Stap 3/ Pocheer de eieren in een pan met heet water. In deze video laat ik zien hoe je dat doet. Je kunt de gepocheerde eieren warm houden in een bakje warm water (niet kokend heet want dan garen ze door).

Stap 4/ Knip een klein hoekje van de asperges open en giet het vocht eruit in een bakje. Knip dan de zak helemaal open en verdeel de asperges over borden. Leg er een eitje op en een paar plakken ham bij. Lepel de saus erover. Bestrooi met bieslook.

Lekker met gekookte of gebakken krieltjes.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die om de week op vrijdag 17.00 uur verschijnt.