Romescosaus

Makkelijke saus zonder bouillon of fond gebaseerd op tomaat. Lekker bij gegrild vlees en geroosterde groenten.

  • Bereidingstijd: 20 minuten

  • 8

Vegasauzen

Sauzen geven een gerecht sjeu. Ze zorgen voor meer smaak, meer smeuïgheid en meer eenheid. Meestal zijn sauzen gebaseerd op een vleesbouillon of –fond. Arbeidsintensief en met vegetariërs aan tafel niet handig. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven zonder vlees. Eiersauzen Om met kerst tijd te winnen, maak ik graag klassieke eiersauzen: Hollandaise of Bearnaise. Ze…

Benodigdheden

  • blender of staafmixer

Ingredienten

  • 50 g amandelen
  • 3 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 rode peper, zaden verwijderd, in stukken
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 3 grote vleestomaten, in parten
  • 1 el honing
  • mespunt saffraandraadjes

Werkwijze

Stap 1/ Bak de amandelen een paar minuten in de olie tot ze licht kleuren.

Stap 2/ Voeg de knoflook, peper en paprika toe en bak ze een paar minuten mee.

Stap 3/ Doe de tomaat, honing en saffraan erbij en bak 2 minuten mee.

Stap 4/ Doe alles over in een blender, voeg 100 ml water toe en pureer zeer fijn. Je kunt ook pureren met een staafmixer maar dan wordt de saus iets grover van textuur. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Lekker bij geroosterde groenten en geroosterd vlees.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.