Romescosaus
Makkelijke saus zonder bouillon of fond gebaseerd op tomaat. Lekker bij gegrild vlees en geroosterde groenten.
basis Bereidingstijd: 20 minuten
8
Benodigdheden
- blender of staafmixer
Ingredienten
- 50 g amandelen
- 3 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 1 rode peper, zaden verwijderd, in stukken
- 1 rode paprika, in stukken
- 3 grote vleestomaten, in parten
- 1 el honing
- mespunt saffraandraadjes
Werkwijze
Stap 1/ Bak de amandelen een paar minuten in de olie tot ze licht kleuren.
Stap 2/ Voeg de knoflook, peper en paprika toe en bak ze een paar minuten mee.
Stap 3/ Doe de tomaat, honing en saffraan erbij en bak 2 minuten mee.
Stap 4/ Doe alles over in een blender, voeg 100 ml water toe en pureer zeer fijn. Je kunt ook pureren met een staafmixer maar dan wordt de saus iets grover van textuur. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Lekker bij geroosterde groenten en geroosterd vlees.