Stap 1/ Week voor glutenvrije kroketten de blaadjes gelatine in ruim koud water.

Stap 2/ Breng 400 ml water met de kippenbouillontablet, de stukjes kippendij en de helft van de dragontakjes tegen de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken en giet af op een zeef. Vang de bouillon op en meet 400 ml af. Snij de stukjes kip nog iets kleiner.

Stap 3/ Laat de boter uitbruisen in een pan en roer er het boekweitmeel door. Bak een minuutje mee en giet er dan de bouillon bij. Klop een paar minuten goed met een garde tot een gebonden saus ontstaat. Knijp de gelatine uit en los het op in de saus. Meng er de slagroom en stukjes kip door en breng nog even aan de kook. Haal de pan van het vuur.

Stap 4/ Hak de rest van de dragonblaadjes fijn en roer door de ragout. Doe over op een platte (oven)schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet in de koeling en laat helemaal koud worden (in 2 uur).

Stap 5/ Verdeel de ragout in 10 gelijke delen en rol er met een beetje water in de handen gladde kroketjes van. Klop de eieren los in een diep bord. Maal de cornflakes fijn in een keukenmachine en doe over op een diep bord. Haal de glutenvrije kroketten achtereenvolgens door het boekweitmeel, ei en gemalen cornflakes. Laat ze nog een uur opstijven in de koeling.

Stap 6/ Bak de kroketten in circa 3 minuten goudbruin. Bak er niet meer dan 5 tegelijk in frituurolie van 180° C.

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.