Stap 1/ Week voor de kaaskroketten de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water.

Stap 2/ Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer goed en verhit het mengsel 5 minuten op matig vuur tot het korrelig wordt en het mengsel bruin kleurt. Schenk de helft van de melk erbij en mix goed met een garde. Voeg het tweede deel van de melk toe zodra de saus begint te binden. Blijf goed roeren de saus dik en klontvrij is.

Stap 3/ Voeg de dooiers en de room toe en breng de saus aan de kook. Knijp de blaadjes gelatine uit en los op in de saus. Roer er van het vuur de geraspte kaas in delen door. Breng op smaak met mosterd, nootmuskaat en peper. Giet in een platte (oven)schaal, dek af met keukenplastic en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet in de koeling en laat helemaal koud worden (in 2 uur).

Stap 4/ Stort het krokettenbeslag uit de vorm op een snijplank en snijd in 10 gelijke stukken van 5 x 6 cm. Vorm er met wat water in de handen kleine gladde kroketjes van.

Stap 5/ Paneer de kaaskroketten achtereenvolgens met de bloem, ei en paneermeel.

Tip: Serveer met grove mosterd, eventueel met een paar lepels mayonaise erdoor.

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.