Vega Fritto Misto

Deze vegetarische fritto misto is een feestelijk voorgerecht om samen te delen.

  • Bereidingstijd: 45 minuten

  • 6 - 8 personen

Benodigdheden

  • frituurpan gevuld met plantaardige olie

Ingredienten

  • 250 g bloem
  • 8 g bakpoeder (2 tl)
  • 4 g zout
  • 1 ei
  • 1 el olie
  • 1 el honing
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 el olijfolie
  • 1/2 rode peper, zaden verwijderd, fijngehakt
  • 5 g verse oregano, of 1 tl gedroogde
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 1 kleine pastinaak
  • 1/2 kleine bloemkool
  • 10 champignons
  • 4 bosuitjes
  • 5 boerenkoolbladeren
  • 1 kleine prei

Werkwijze

Stap 1/ Meng voor het frituurbeslag de bloem, bakpoeder en zout met een garde in een kom. Voeg de helft van het water toe en roer de klonten eruit. Doe dan de rest van het water erbij. Voeg het ei, olie en honing toe en roer tot een glad beslag.

Stap 2/ Fruit voor de tomatensaus de ui 5 minuten op matig vuur in de olie. Voeg de peper en knoflook toe en bak een minuutje mee. Schenk de tomatenblokjes bij en voeg de oregano toe. Breng tegen de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met een beetje zout.

Stap 3/ Snij de groenten in gelijke stukken (bekijk hiervoor de video). Snij de champignons in plakken. Verhit de frituurolie in een ruime pan met dikke bodem tot 180° C (of gebruik een frituurpan gevuld met plantaardige olie. Verwarm de oven voor op 100° C.

Stap 4/ Frituur de groente soort bij soort een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Hou de gebakken groenten warm op een bakplaat in de oven.

Stap 5/ Serveer de groenten met tomatensaus en wat gemengde sla op een mooie plank.

Planning: De tomatensaus kun je een dag van te voren maken. De groenten kun je ook eerder snijden. Beslag en frituren het liefst vlak voor de maaltijd.

Deel smakelijkShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this page

Reactie

Plaats hier uw reactie