Rode zuurkoolsalade

Gefermenteerde rode kool is heerlijk!

Fermenteren van kool. Verrot lekker!

Volg hier de online cursus fermenteren Fermenteren Het fermenteren van groenten is al zo oud als de weg naar Rome. In nauwe samenwerking met bacteriën, gisten en schimmels, gebruikten onze voorouders de techniek om voedsel te bewaren. Olijven, zuurkool, augurken, kimchi en ingelegde citroenen zijn bekende voorbeelden. Maar wist je dat een groot deel van onze…

Werkwijze

Stap 1/ Verhit een grillpan (of plaat) op hoog vuur en verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 3 cm van de aspergestelen. Hussel ze om in een kom met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met peper en zout. Rooster de asperges ± 5- 8 minuten op de grill. Keer regelmatig.

Stap 2/ Doe de shi-takes in een kom en hussel ze om met de andere eetlepel olie. Bestrooi ze met peper en zout en doe ze over op een bakplaat. Rooster ze 10 minuten in de hete oven.

Stap 3/ Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Snijd de bladpeterselie fijn en meng met de citroenschil, -rasp en olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Lees hier het recept voor gefermenteerde rode kool

Bekijk hier de video voor het fermenteren van rode kool

Reactie

Plaats hier uw reactie

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken uitgebreide achtergrondinformatie, recepten, foto’s en video’s. Zo leren we je beter en lekkerder koken.