Linzensalade met geroosterde bietjes

Een salade samengesteld met behulp van foodpairing. De aroma's van de diverse ingrediënten komen overeen.

  • Bereidingstijd: ca. 30 minuten
    Oventijd: ca. 30 minuten

  • 4

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier

Ingredienten

  • 3 rode bietjes
  • 3 gele bietjes
  • 6 el olijfolie
  • 50 g cashewnoten
  • 200 g beluga linzen
  • 500 ml groentebouillon
  • 3 el bladpeterselie, fijngehakt
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • 100 g roomkaas
  • 1 el tarwegraspoeder (optioneel)
  • 2 el citroensap
  • 12 kleine kropsla blaadjes (of een kropje baby romaine)

Werkwijze

Stap 1/ Verwarm de oven voor op 200° C.

Stap 2/ Schil de bieten en snijd ze in partjes. Houd de gele en de rode gescheiden (de rode geven af!) en hussel beide om in een kom met een lepel olie. Spreid ze naast elkaar uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en gaar de bietjes ± 30 minuten in de oven.

Stap 3/ Leg de cashewnoten op een bakplaatje en rooster ze de laatste 5 minuten mee met de bietjes.

Stap 4/ Breng de linzen met de bouillon aan de kook, laat 20 min. zachtjes gaarkoken en giet af. Schep de helft van de peterselie en de helft van de bieslook erdoor.

Stap 5/ Meng de roomkaas met het tarwegraspoeder en de andere helft van de bieslook.

Stap 6/ Maak een dressing van de rest van de olie, peterselie en citroensap. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

Stap 7/ Schik wat blaadjes sla op de borden en schep hier de linzensalade op. Verdeel de bietjes en noten erover en serveer met een flinke schep van de roomkaas. Lepel de dressing erover.

Reactie

Plaats hier uw reactie