Geroosterde zoete aardappels met kruiden crème fraîche

Makkelijk en feestelijk bijgerecht, ook voor doordeweekse dagen.

  • Bereidingstijd: ca. 10 min.
    Oventijd: ca. 30 min.

  • 4

Benodigdheden

  • bakblik

Ingredienten

  • 4 grote zoete aardappels
  • 1 el olijfolie
  • 10 g gemengde groene kruiden zoals bieslook, peterselie, kervel, dragon of basilicum
  • 1 el roze peperkorrels
  • 125 ml crème fraîche
  • extra kruidenblaadjes om te garneren

Werkwijze

Stap 1/ Verwarm de oven voor op 200° C.

Stap 2/ Smeer de aardappels in met de olie en zet ze op een bakblik in het midden van de oven. Rooster ze in ± 30 minuten gaar.

Stap 3/ Hak de groene kruiden fijn en de roze peperkorrels grof. Roer kruiden en peper door de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4/ Laat de aardappels 5 minuten afkoelen en snij het bovenste kapje eraf. Schep er een flinke lepel crème fraîche op. Garneer met de kruidenblaadjes.

2 Reacties op "Geroosterde zoete aardappels met kruiden crème fraîche"

  • Tilly

    18 december 2018 om 17:18

    Snij ik eerst de aardappel in dikke plakken en doe die in de oven? Dit omdat je het hebt over een kapje afsnijden… en niet in dikke plakken snijden….
    hoor graag even! Dank!

    • Eke Mariën

      19 december 2018 om 09:48

      Hoi Tilly, nee je gaart eerst de aardappels in z’n geheel in de oven. Dan even af laten koelen en een kleine kapje eraf snijden.

Reactie

Plaats hier uw reactie