Knolselderij chips met chilimayonaise

Knapperige chips van knolselderij met een makkelijke dip erbij. Een lekkere snack.

knolselderij, chips
  • /
  • 25 minuten

  • Snack, 6-8 personen

Seizoen: knolselderij

Niet moeders mooiste, wél een juweeltje in de keuken. Zonder knolselderij maak je geen echte erwtensoep of geurige bouillon. Knolselderij geeft frisheid en aardsheid tegelijk en is niet weg te denken uit de winterse keuken. We zouden er meer van moeten eten! In deze video laat ik je zien hoe makkelijk het is om een…

Benodigdheden

  • frituurpan gevuld met plantaardige frituurolie

Ingredienten

  • 200 g knolselderij, geschild en gewassen
  • 75 g bloem
  • 3 el mayonaise
  • 2 el zoete chilisaus
  • 1 el bieslook
  • 1 tl zoutflakes

Werkwijze

Stap 1/ Verhit voor de chips de frituurolie in de (frituur)pan naar 170° C.

Stap 2/ Snijd de knolselderij met een dunschiller of op een mandoline (Japanse rasp) in flinterdunne plakjes (van 1 mm). Doe de plakjes vervolgens met de bloem in een kom en hussel ze goed door. De plakjes moeten aan beide kanten met bloem bekleed zijn. Doe over op een zeef en schud de overtollige bloem eraf.

Stap 3/ Bak de knolselderij schijfjes in 3 à 4 delen in de frituur tot de chips goudbruin zijn. Dit duurt 2 – 3 minuten. Schud de chips vervolgens goed uit en doe ze over op een bord bekleed met keukenpapier. Laat afkoelen.

Stap 4/ Mix voor de dip de mayonaise met de chilisaus (meng niet alles zodat je een swirl houdt zoals op de foto). Meng daarna de bieslook met zoutflakes en strooi over de knolselderijchips.

Hieronder vind je een video over het snijden van knolselderij.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks uitgebreide achtergrondinformatie, recepten, foto’s en video’s. Zo leren we je beter en lekkerder koken.