Voor de groentechips met labne:

Stap 1/ Spoel voor de labne een schone thee- of kaasdoek goed uit onder de kraan om eventuele zeepresten te verwijderen. Leg de doek in een zeef boven een kom. Giet de yoghurt erin en dek af met keukenplastic. Zet de kom met de zeef en yoghurt een nacht in de koeling. De yoghurt dikt zo langzaam in omdat er water uitlekt. Hoe langer de yoghurt ‘hangt’ hoe dikker ie wordt.

Stap 2/ Schep de yoghurt uit de doek. Het lekvocht kun je gebruiken voor een drankje. Breng de yoghurt op smaak met een beetje peper en zout. Doe in een diep bord en maak er een swirl in. Schenk de olie in de swirl en bestrooi met za’atar, tuinkers en hazelnootjes.

Stap 3/ Snij voor de chips de groenten in dunne plakjes op een mandoline of met een dunschiller. De schil kan eraan blijven.

Stap 4/ Verwarm de olie in een pan met dikke bodem naar 180° C (of gebruik een frituurpan).

Stap 5/ Haal de groentenplakjes aan beide kanten door de bloem en schud op een zeef de overtollige bloem eraf. Bak de groentenplakjes per 15 à 20 tegelijk in de frituur tot ze niet meer bruisen. Schud de groentechips goed uit en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met een beetje zout.

Tip: Labne is ook lekker bij dit groentegerecht in plaats van gewone dikke yoghurt!

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.