Linzensoep met kokos en limoen

Spice up your life met deze aromatische soep.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
    Kooktijd: 30 minuten

  • 6 - 8 personen

Garam masala

Kaneel, koriander, komijn, laurier, chili, gember en tal van andere specerijen brengen de smaak van India op tafel. Garam masala is een mengsel van minimaal tien en soms wel vijftien ingrediënten, dat verschilt van streek tot streek. Hier is het wat zoeter en daar weer wat scherper. Het wordt gebruikt in veel Indiase gerechten, zoals stoofpotten en tandoori.

Ingredienten

  • 6 el zonnebloemolie
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uit de pers
  • 1/2 rode peper, zaden verwijderd, fijngehakt
  • 1 tl kurkuma
  • 2 el garam masala
  • 1 tl kaneel
  • 1 blikje gepelde tomaten (400 g)
  • 150 g rode linzen
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • 1 tablet groentebouillon
  • 1 limoen, in partjes
  • 20 g koriander
  • 3 el kokos snippers

Werkwijze

Voor de linzensoep met kokos en limoen

Stap 1/ Verhit de 2 eetlepels olie in een hoge (soep)pan en fruit hierin de uien met 2 teentjes knoflook en peper ± 5 minuten op matig vuur.

Stap 2/ Voeg de kurkuma, garam masala en kaneel toe en bak een minuutje mee. Doe de tomaten, linzen en kokosmelk erbij en voeg 2 lege blikjes water toe. Verkruimel de groentebouillontablet erboven en breng de soep aan de kook. Draai het vuur zachter en laat de soep ± 20 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn. Breng de soep op smaak met wat zout.

Stap 3/ Hou een paar takjes koriander apart en pureer de rest met 2 eetlepels kokossnippers, de rest van de knoflook, rest van de zonnebloemolie (4 el) en een snufje zout.

Stap 4/ Schep de soep in kommen, schep er wat pesto in en bestrooi met kokossnippers. Knijp er een partje limoen in uit.

Tip: Lekker met naanbrood of pappadums.

5 Reacties op "Linzensoep met kokos en limoen"

  • Eveline

    14 september 2019 om 06:17

    Ben benieuwd! paar opmerkingen:
    – Zelf vind ik rauwe kokossnippers niet zo lekker zou het een idee zijn om ze eerst even te roosteren?
    – Pesto staat niet bij de ingrediënten
    – Vinden jullie citroen als vervanging voor de limoen een goed idee?
    – En peterselie ipv Koriander?

    • Eke Mariën

      16 september 2019 om 17:31

      Dank voor je feedback. Ik voeg de pesto toe. Overige vragen zijn allemaal prima!

  • Suzanne

    27 januari 2019 om 21:27

    Heerlijke soep! En heel easy te maken:)

  • Peter brouwer

    23 maart 2018 om 13:03

    Wanneer voeg je de limoen toe ?

    • Eke Mariën

      23 maart 2018 om 13:20

      De limoenpartjes serveer je bij de soep en knijp je er voor het serveren in uit.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.