Zin in iets stevigs maar geen zin in dierlijke producten? Dan is dit de perfecte sandwich. Oesterzwammen kun je perfect gebruiken als vervanging voor pulled pork. In dit recept lees je hoe je een vegan pulled mushroom clubsandwich maakt!

Voor de vegan pulled mushroom clubsandwich:

Stap 1/ Meng de spitskool met 1 % zout en 0,5 % suiker en wrijf het er goed in. Laat 30 minuten staan. Knijp er op een zeef zoveel mogelijk vocht uit.

Stap 2/ Scheur de oesterzwammen in dunne reepjes (à al pulled pork).

Stap 3/ Fruit de ui met de knoflook in de olie en voeg de reepjes oesterzwam toe. Bak samen circa 10 minuten tot de paddestoelen kleuren en het vocht is verdampt. Voeg paprikapoeder en sojasaus toe en bak nog een paar minuten.

Stap 4/ Snij aan beide kanten van de batards circa 4 cm van de kappen af (gebruik ze voor croutons, crostini’s, paneermeel, etc.). Snij elk brood in 6 dikke plakken.

Stap 5/ Beleg 4 boterhammen achtereenvolgens met vegan mayonaise, gepekelde kool, pulled oesterzwammen, shisoblad en waterkers. Besmeer 4 boterhammen één kant met barbecuesaus en zet deze met de sauskant op de belegde boterhammen. Herhaal dezelfde lagen nogmaals en maak zo de vegan pulled mushroom clubsandwich af.

Voor de barbecuesaus:
Breng alle ingrediënten met elkaar tegen de kook. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Doe over in een kom en laat afkoelen.

Voor de vegan mayonaise:
Meng in een blender de sojamelk met het citroensap, mosterd en zout. Giet er al draaiende langzaam de olie bij tot een mayonaise ontstaat. Verdun iets met water tot de gewenste dikte.

Kijk hier de video over het maken van mayonaise, als basiskennis of voor de niet-vegans! Lees hier het recept.

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.