Vegan Pulled Mushroom Clubsandwich

Stevige vegan trek? Dan is dit je recept. Veel beter dan pulled pork.

  • Bereidingstijd: 35 minuten

  • 4 personen

Benodigdheden

  • staafmixer

Ingredienten

  • Voor de clubsandwich:
  • 1/2 spitskool, fijngesneden
  • 1 kilo oesterzwammen
  • 2 el olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder (pikant)
  • 1 el donkere sojasaus
  • 200 ml groentebouillon
  • 2 witte desem batards
  • 1/2 bosje waterkers
  • 1 bakje shiso purple leaves (Coppert Cress)
  • 150 ml barbecuesaus (recept volgt)
  • 100 ml vegan mayonaise (recept volgt)
  • Voor de barbecuesaus:
  • 250 ml tomatenketchup
  • 30 g (30 ml) witte wijnazijn
  • 30 g (30 ml) worcestersaus
  • 40 g donkere stroop
  • 10 g dijon mosterd
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • tabasco naar smaak
  • 1 (gerookte) ui, fijn gesnipperd
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Voor de vegan mayonaise:
  • 120 ml sojamelk
  • 1 el citroensap
  • 1 el dijonmosterd
  • 2 g zout
  • 200 g arachide olie

Werkwijze

Voor de vegan pulled mushroom clubsandwich

Stap 1/ Meng de spitskool met 1 % zout en 0,5 % suiker en wrijf het er goed in. Laat 30 minuten staan. Knijp er op een zeef zoveel mogelijk vocht uit.

Stap 2/ Scheur de oesterzwammen in dunne reepjes (à al pulled pork).

Stap 3/ Fruit de ui met de knoflook in de olie en voeg de reepjes oesterzwam toe. Bak samen circa 10 minuten tot de paddestoelen kleuren en het vocht is verdampt. Voeg paprikapoeder en sojasaus toe en bak nog een paar minuten.

Stap 4/ Snij aan beide kanten van de batards circa 4 cm van de kappen af (gebruik ze voor croutons, crostini’s, paneermeel, etc.). Snij elk brood in 6 dikke plakken.

Stap 5/ Beleg 4 boterhammen achtereenvolgens met vegan mayonaise, gepekelde kool, pulled oesterzwammen, shisoblad en waterkers. Besmeer 4 boterhammen één kant met barbecuesaus en zet deze met de sauskant op de belegde boterhammen. Herhaal dezelfde lagen nogmaals.

Voor de barbecuesaus:
Breng alle ingrediënten met elkaar tegen de kook. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Doe over in een kom en laat afkoelen.

Voor de vegan mayonaise:
Meng in een blender de sojamelk met het citroensap, mosterd en zout. Giet er al draaiende langzaam de olie bij tot een mayonaise ontstaat. Verdun iets met water tot de gewenste dikte.

Reactie

Plaats hier uw reactie