Chakchouka

Shakshuka is een makkelijk lunchgerecht van eieren gegaard in kruidige tomatensaus.

  • Bereidingstijd: 15 minuten

  • 4

Geen eitje zo’n eitje!

Nog geen ei kunnen koken betekent dat iemand echt een totale nerd is in de keuken. Eigenlijk klopt dat gezegde niet want een perfect ei koken is moeilijk. Vraag maar eens rond. Iedereen heeft z’n eigen beste manier van een perfect eitje koken. Breng je bijvoorbeeld wel of niet het water eerst aan de kook…

Benodigdheden

  • grote koekenpan met deksel

Ingredienten

  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl paprikapoeder, liefst pittig
  • 1 blikje tomaatblokjes (400 g)
  • 2 tl tijmblaadjes
  • 2 tl rietsuiker
  • 10 g koriander, fijngehakt
  • 10 g bladpeterselie, fijngehakt
  • 4 eieren
  • cayennepeper, naar smaak

Werkwijze

Stap 1/ Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook en paprika 5 minuten. Voeg de komijnzaadjes en paprikapoeder toe en bak een paar minuten mee.

Stap 2/ Voeg de tomaatblokjes, tijmblaadjes en suiker toe en roer alles goed door. Zet een deksel op de pan en laat de saus 10 minuten zachtjes koken.

Stap 3/ Roer de helft van de kruiden erdoor en maak vier kuiltjes in de saus. Breek de eieren boven de kuiltjes en gaar ze 5 minuten in de saus met een deksel op de pan.

Stap 4/ Bestrooi met een beetje cayennepeper en met de rest van de kruiden.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.