DE BASIS: Pasta Carbonara

Deze klassieker mag niet ontbreken in je keukenrepertoire!

  • Bereidingstijd: 25 min.

  • 4 - 6 porties

De perfecte pasta carbonara

De kunst van het koken van spaghetti alla carbonara is de kunst van het weglaten en goed timen. Op internet zijn duizenden recepten te vinden van carbonara met de meest uiteenlopende ingrediënten. Vooral op zuivelgebied leven receptschrijvers zich uit, naast Parmezaanse kaas tref je bijvoorbeeld versies met slagroom of crème fraîche. Helemaal niet nodig. De…

Ingredienten

  • 250 g guanciale, pancetta of ontbijtspek, in blokjes
  • 500 g spaghetti of bucatini
  • 5 eieren
  • 150 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 ml olijfolie

Werkwijze

Stap 1/ Bak de pancetta krokant op middelhoog vuur in ca. 5-10 min. Bestrooi met verse peper en zet apart.

Stap 2/ Kook de spaghetti beetgaar in 5 liter water met 50 gram zout. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de kooktijd.

Stap 3/ Klop de eieren los in een ruime kom (groot genoeg om er straks de pasta bij te doen). Zet de geraspte Parmezaanse kaas klaar.

Stap 4/ Giet de pasta af en houd 100 ml kookwater apart.

Stap 5/ Doe de pasta terug in de pan met het spek, kookwater en de olijfolie. Warm nog een minuutje door.

Stap 6/ Doe de pasta over in de kom met eieren en meng goed. Serveer direct.

2 Reacties op "DE BASIS: Pasta Carbonara"

  • j van tuijl

    6 juni 2020 om 18:41

    wil graag meer kennis w.b .t. koken

    • Eke Mariën

      12 juni 2020 om 12:58

      Dan ben je op de juiste site!

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.