Advocaat

Advocaat op basis van (mout) jenever is zachter dan met brandewijn. Lekker met slagroom of door de yoghurt.

Eieren scheiden

! Sterker nog, in het huwelijk van eiwit en eidooier, betekent een scheiding meestal het begin van een smakelijk avontuur dat ze samen nooit hadden beleefd. Meringue, kokosmakronen en Angel food cake maak je van uitsluitend eiwitten. Advocaat, bearnaisesaus en banketbakkersroom alleen van dooiers. Maar waarom is dat eigenlijk? En wat doe je met de…

Benodigdheden

  • bain marie

Ingredienten

  • 1/2 vanillestokjes
  • 100 g eidooiers (4 à 5 stuks)
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 1 g zout
  • 120 ml (mout)jenever

Werkwijze

Stap 1/ Snij het vanillestokje over de lengte doormidden en verwijder met een lepeltje de zaadjes ui de peul. Wrijf ze door de suiker en snijd de peul in kleine stukjes.

Stap 2/ Klop de dooier, vanillesuiker en zout goed in een kom.

Stap 3/ Zet de kom op een pan met kokend water (au bain marie). Zorg ervoor dat de kom de het water niet raakt. Schenk de jenever erbij en roer goed over de bodem van de kom.

Stap 4/ Verhit het mengsel al roerende tot 62° C. Koel de kom even af in koud water zodat de advocaat niet doorgaart (en alsnog gaat klonteren) en giet het mengsel door een zeef. Doe de advocaat over in een potje of flesje en laat afkoelen.

2 Reacties op "Advocaat (van Opoe Brandenbarg’s jenever)"

  • Cilia

    15 april 2017 om 15:43

    Heel goed laten zien, ik heb er veel aan. Ik woon in Australia en we hebben hier geen genever, kan ik dat vervangen door bv vodka of brandy?

    • Eke Mariën

      16 april 2017 om 12:51

      Hoi Cilia, dank voor je compliment. Ja je kunt ook prima wodka gebruiken. Beter dan brandy omdat wodka wat neutraler van smaak is. Succes!

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die om de week op vrijdag 17.00 uur verschijnt.