Reuzenkikkererwtenmeringues

Met het kookvocht van kikkererwten (aquafaba) bak je heerlijke meringues.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
    Oventijd: 4 uur

  • Voor 8 stuks

Aquafaba, de beste eiwitvervanger

Aquafaba is één van de nieuwste ingrediënten in de keuken. Het bestond al veel langer maar niemand deed er wat mee. Sterker nog, iedereen spoelde het weg door de gootsteen. Doodzonde. In 2015 kwam daar verandering in. Een Amerikaanse software engineer en veganist, zo gaat het verhaal, ontdekte een video van twee Franse chefs die…

Benodigdheden

  • Staande- of handmixer
  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Ingredienten

  • 250 ml kookvocht van kikkererwten (uit een blik of pot)
  • 400 g fijne kristalsuiker
  • 10 g maïzena
  • 2 el cacao
  • 1 el kaneel

Werkwijze

De Reuzenkikkererwtenmeringues maak je zo:

Stap 1/ Verwarm de oven voor op 100 °C.

Stap 2/ Mix het kikkererwtenvocht met 1/3 van de suiker schuimig (gebruik een staande- of handmixer). Voeg langzaam al mixend de rest van de suiker toe en blijf mixen tot het schuim stijf is, ± 5 minuten.

Stap 3/ Zeef de maizena erboven en spatel het er doorheen. Verdeel de meringue over twee kommen. Spatel door de ene de cacao, maar schep het niet goed om, het moet er als een swirl doorheen. Doe hetzelfde met de kaneel. Maak van elke meringue 3 grote ovalen (of gebruik je eigen fantasie). Strooi er nog een beetje cacao of kaneel over en droog de meringues 2 uur in de oven. Draai de oven uit en laat de meringue erin afkoelen, in ± 2 uur. Ze moeten stevig aanvoelen aan de buitenkant, maar mogen smeuïg blijven van binnen.

Deel smakelijkShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this page

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: