Nectarines en perziken van de grill

Dat je fruit prima kunt grillen bewijst dit recept. Perfecte afsluiter van een barbecue.

  • Bereidingstijd: 15 minuten

  • 4 personen

Benodigdheden

  • barbecue

Ingredienten

  • 4 rijpe maar nog stevige nectarines
  • 4 rijpe maar nog stevige perziken
  • 2 el olijfolie (om te bakken)
  • 200 ml dikke yoghurt
  • 6 el honing
  • 10 g verse munt, fijngehakt

Werkwijze

Zo maak je nectarines en perziken van de grill

Stap 1/ Snij de perziken en nectarines rond de pit doormidden. Draai de losse helften in tegengestelde richting zodat de pit loskomt. Verwijder de pit en smeer de snijvlakken in met olie.

Stap 2/ Rooster de fruithelften 5 minuten op een matig hete barbecue tot ze een mooi grillstreepje hebben. Keer ze en rooster ze nog 3 minuten op de andere helft.

Stap 3/ Meng de yoghurt met 2 eetlepels honing en de munt. Serveer de muntyoghurt bij het fruit. Lepel de rest van de honing erover.

Reactie

Plaats hier uw reactie