helder tomatensap
Geconcentreerd tomatensap gemaakt met behulp van gelatine filtratie
Benodigdheden
- 1 Thee- of kaasdoek
Ingredienten
- 500 ml tomatensap
- 1 g agar agar
- 3 takjes basilicum
Werkwijze
Stap 1/ Breng 1/3 van het tomatensap met wat basilicumblaadjes kort aan de kook. Voeg de agar agar toe en roer goed zodat het oplost. Laat een minuutje koken.
Stap 2/ Haal de pan van het vuur en zeef de vloeistof in een kom. Roer de rest van het sap erdoor en zet in de koeling tot het sap in een dikke gel veranderd (circa 30 minuten).
Stap 3/ Sla de gel kapot met de garde. Giet de gel in een uitgespoelde thee- of kaasdoek in een kom.
Stap 4/ Wring nu de doek boven een zeef voorzichtig uit. Wring niet te hard anders komt er tomatengel mee door de doek. Het eerste sap is het meest geconcentreerd.
Bekijk hier de video van dit recept. Deze zit in het tweede deel van de video over extraheren met stoom