Geroosterde bloemkool met worst

Een complete maaltijd met bloemkool en worst, maar supermakkelijk; alles op de bakplaat en laat de oven het werk doen.

ovenkost, dagelijkse kost
  • 10 min. bereiden
    20 min. oven

  • 2 personen

Dagelijkse kost uit de oven

Meer dagelijkse kost In de serie dagelijkse kost wil ik jullie laten zien dat je ook in weinig tijd goed en gevarieerd kunt eten voor een betaalbare prijs. In het vorige blog gaf ik al een aantal makkelijke en snelle recepten. In dit blog leg ik uit hoe de oven werkt, en laat ik in korte filmpjes…

Benodigdheden

  • Mes
  • Snijplank
  • Kom
  • Lepel
  • Bakplaat

Ingredienten

  • 10 g platte peterselie
  • 1/2 bloemkool
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl roze peperkorrels, gekneusd
  • 2 braadworsten
  • 2 grote zoete aardappels
  • 150 ml Griekse yoghurt

Werkwijze

Bekijk hier de video voor geroosterde bloemkool met worst.

Stap 1/ Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd de bloemkool in roosjes van 3 cm en doe in een kom. Hak de peterselie fijn en meng de helft door de bloemkool samen met 1,5 el olie en roze peper. Spreid uit op een bakblik bekleed met bakpapier en bestrooi met zout.

Stap 2/ Halveer de zoete aardappels en snijd een klein stukje van de ronde kanten zodat ze recht op blijven staan met het snijvlak naar boven. Maak een paar inkepingen in de snijvlakken om de garing te versnellen. Smeer in met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Zet ze bij de bloemkool op het bakblik.

Stap 3/ Maak ondiepe inkepingen in de worsten op 1 cm afstand van elkaar. Leg op het bakblik.

Stap 4/ Bak bloemkool, worst en aardappels 25 min. in het midden van de oven.

Stap 5/ Meng ondertussen de yoghurt met de rest van de peterselie, peper en zout. Schep de kruidenyoghurt op de aardappels en serveer met de worst en geroosterde bloemkool.

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.