Zoete Schuimomelet met Rood Fruit Compote

Super luchtige schuimomelet in een handomdraai

  • 30 minuten (+ 1 uur afkoelen)

  • 8 personen

Eiwitten opslaan voor gebakken lucht

Veel restaurants verkopen gebakken lucht. En terecht, want luchtig eten is rijk aan smaak. Lucht fungeert namelijk als razendsnelle smaakchauffeur van aroma’s van mond naar neus. Dat maakt luchtige gerechten zo smakelijk. Denk aan zachte chocolademousse, romige soufflés en luchtige schuimomelet. De kunst van het bereiden zit hem in ‘hoe meer lucht, hoe meer smaak’….

Benodigdheden

  • Rasp
  • Steelpan
  • 2 glazen kommen
  • Mixer
  • Grote pan met anti-aanbaklaag

Ingredienten

  • 1 sinaasappel
  • 1 pak diepvries bosfruit
  • 50 g geleisuiker
  • 4 eieren
  • 75 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el boter
  • 1 dl slagroom

Werkwijze

Bekijk hier de instructievideo 

Stap 1/ Verwarm de oven voor naar 180 graden.

Stap 2/ Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap er uit. Houd de helft van het sap en de rasp apart. Doe rest van de rasp en het sap samen met het bosfruit en de geleisuiker in een steelpan en breng het al roerend aan de kook. Laat het fruit 2 min. doorkoken en doe het over in een kom. Laat afkoelen.

Stap 3/ Scheid de eieren en klop met een mixer de eiwitten met 50 gram van de suiker in een vetvrije kom stijf. Klop daarna het eigeel met de vanillesuiker en de rest van de suiker tot een romige, lichtgele massa. Spatel het eigeel voorzichtig door de eiwitten.

Stap 4/ Verhit de boter in een koekenpan met anti aanbaklaag. Giet het eiermengsel in de pan en bak de omelet een minuutje op matig vuur. Zet de omelet in het midden van de oven en gaar 5 min. Zet een groot bord bovenop de omelet en draai de omelet met pan en al om op het bord. Snijd in 8 punten.

Stap 5/ Serveer de punten dubbelgeklapt op bordjes met een flinke schep bosfruitcompote ertussen. Met slagroom en poedersuiker wordt deze zoete omelet extra feestelijk.

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks uitgebreide achtergrondinformatie, recepten, foto’s en video’s. Zo leren we je beter en lekkerder koken.