Voorjaarsgroenten met gepocheerd ei
Gepocheerde eieren op z'n best op deze feestelijke salade
voor 25 min. Bereidingstijd
4
Benodigdheden
- koekenpan, schuimspaan
Ingredienten
- 250 g kerstomaatjes
- 1 bosje radijsjes
- 100 g groene aspergetips
- 1 kleine kropsla
- 1 el citroensap
- 1 tl pittige mosterd
- 5 el olijfolie
- 4 volkoren (desem) boterhammen
- 4 verse eieren (m)
- 4 el mayonaise
Werkwijze
Bekijk hier de instructievideo ‘eieren pocheren’
Stap 1/ Was de tomaatjes en radijsjes, halveer ze en doe in een kom.
Stap 2/ Breng een ruime pan met water en een theelepel zout aan de kook en blancheer de asperges 2 min. in het kokende water. Giet af en spoel ze koud.
Stap 3/ Pluk de buitenste bladeren van de kropsla en bewaar ze voor later gebruik. Was de binnenste blaadjes van het hart en droog ze in een slacentrifuge.
Stap 4/ Maak een vinaigrette door citroensap, mosterd en 3 el olijfolie te mengen in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout. Doe tomaten, radijs, asperges en kropsla in een kom en hussel om met de dressing.
Stap 5/ Verhit een grillpan en smeer de boterhammen in met de rest van de olie. Rooster ze kort aan beide kanten op de grillplaat.
Stap 6/ Pocheer de eieren 3 min. in een koekenpan met een laag heet water van 4 cm. Zorg dat het water tussen de 80 en 90 graden blijft. In deze video kun je zien hoe Eke eieren pocheert
Stap 7/ Bestrijk ondertussen het brood met de mayonaise. Verdeel een beetje van de salade over de boterhammen en serveer de rest in kommetjes.
Stap 8/ Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan en leg ze op de toast met salade. Bestrooi met zout en peper uit de molen
Andere pocheerrecepten: