Salade met gemarineerde octopus

Eenvoudige zomerse salade met gemarineerde octopus

  • Bereidingstijd: ± 10 minuten

  • 4 personen

Het geheim van malse octopus

Portugezen zijn gek op vis. Elk eettentje heeft vis op de kaart en elke supermarkt heeft een goed gesorteerde visafdeling. Op straat ruik je de typische geur van sardientjes van de barbecue, een Portugese specialiteit.

Ingredienten

  • 1/2 krop krulsla
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 2 vleestomaten
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 recept gemarineerde octopus (zie link in recept)
  • 10 g basilicum

Werkwijze

Dit recept met gemarineerde octopus brengt me weer helemaal terug naar mijn zomervakantie in Portugal.

Stap 1/ Was en droog de sla en trek de bladeren in stukken.

Stap 2/ Pers de citroen uit en snijd de rode ui in dunne ringen. Meng de ui met de helft van het citroensap en laat 5 minuten marineren.

Stap 3/ Snijd de vleestomaten in parten. Schik de sla en tomaten op borden en lepel de gemarineerde inktvis erover. Verdeel de ui en basilicum over de salade en lepel de olie en het citroensap eroverheen. Bestrooi met een beetje zout en met flink wat zwarte peper uit de molen.

Bekijk hier het recept voor gemarineerde octopus.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.