Quinoasalade met rode kool en avocado
Zomers lunchrecept met quinoa en lekker veel groenten!
voor 35 min.
4 personen
Ingredienten
- 5 dl groentebouillon, van tablet
- 300 g gesneden rode kool
- 1 citroen
- 4 el extra vierge olijfolie
- 1 kleine kropsla
- 10 g dille
- 10 g koriander
- 10 g munt
- 10 g bladpeterselie
- 2 avocado's
- 50 g pistachenoten, gekneusd
Werkwijze
Stap 1/ Breng voor de quinoasalade de quinoa met de groentebouillon aan de kook en laat op laag vuur in ± 15 min. gaar koken.
Stap 2/ Doe de rode kool in een kom en rasp de schil van de citroen erboven. Pers het sap eruit en schep er samen met de olijfolie doorheen. Breng op smaak met peper en zout en laat 15 min. marineren. Schep af en toe om.
Stap 3/ Was de blaadjes van de kropsla en pluk de blaadjes van de kruiden. Rooster de pistachenoten in de koekenpan zonder olie of vet tot ze hun geur afgeven. Snijd de avocado’s rond de pit doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees er met een lepel uit. Snijd in partjes.
Stap 4/ Schep de gemarineerde rode kool met de helft van de kruiden door de quinoa. Schik de kropsla blaadjes op een schaal of op borden en schep de salade erop. Strooi de pistachenoten met en de rest van de kruiden er over.