Pompoenquiche

Een heerlijke quiche van bladerdeeg, pompoen en kastanjechampignons in een handomdraai op tafel.

  • 15 minuten bereiden
    25 minuten oventijd

  • 2

Dagelijkse kost uit de oven

Meer dagelijkse kost In de serie dagelijkse kost wil ik jullie laten zien dat je ook in weinig tijd goed en gevarieerd kunt eten voor een betaalbare prijs. In het vorige blog gaf ik al een aantal makkelijke en snelle recepten. In dit blog leg ik uit hoe de oven werkt, en laat ik in korte filmpjes…

Benodigdheden

  • Snijplank
  • mes
  • kom
  • garde
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Ingredienten

  • 9 plakjes bladerdeeg of 1 makkelijk bladerdeeg recept
  • 1/2 hokkaido pompoen
  • 100 ml crème fraîche
  • 3 eieren
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 150 g kaasrestjes
  • 50 g pompoenpitten
  • 5 g tijmtakjes

Werkwijze

Bekijk de video voor deze pompoenquiche hier.

Stap 1/ Verwarm de oven voor op 200° C.

Stap 2/ Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er een vierkant van 3 x 3 plakjes bladerdeeg op. Of gebruik één recept makkelijk bladerdeeg. Laat de randen 1 cm overlappen en druk ze goed op elkaar. Klap de zijkanten van het deeg om naar binnen en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak het bladerdeeg 5 min. in de oven.

Stap 3/ Verwijder de zaden uit de pompoen en snijd in dunne parten. Verdeel ze over de deegbodem. Roer de crème fraîche los en klop de eieren erdoor met een garde. Breng op smaak met peper en zout en giet over de taartbodem.

Stap 4/ Snijd de champignons in parten en verdeel over de taart. Rasp de kaas en verspreid samen met de pompoenpitten over de taart. Pluk de blaadjes van de tijm en strooi ze erover.

Stap 5/ Bak de taart 25 min. in de oven tot het deeg bruin is en het eiermengsel is gestold. Snijd in stukken en garneer eventueel met een takje tijm.

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.