Cashew ‘roomkaas’

Stap 1/ Zet de cashewnoten net onder water en laat ze een nacht weken in de koeling.

Stap 2/ Maal de edelgist tot een poeder in een koffiemolentje

Stap 3/ Zeef de cashewnoten en bewaar een beetje van het weekvocht. Pureer de noten in de keukenmachine met het edelgist en citroensap. Voeg een paar eetlepels weekvocht toe tot de crème de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zeezout.

Stap 4/ Bewaar de cachew ‘roomkaas’ in een schone pot. De crème is ongeveer een week houdbaar in de koeling. Daarna wordt ie langzaam zuur.

Pompoencrackers

Stap 1/ Verwarm de oven voor op 180° C.

Stap 2/ Maal de havervlokken met een staafmixer tot een fijn meel. Mix het met 75 gram van de pompoenpitten en de overige ingrediënten in een ruime kom tot een dik deeg.

Stap 3/ Duw het deeg uit op een bakplaat met bakpapier tot een dunne plak van 1 cm. Bekleed de plak met nog een vel bakpapier en ga er overheen met een deegroller tot het deeg overal een maximaal een ½ cm dik is. Haal de bovenste laag bakpapier eraf en bestrooi het deeg met de rest van de pompoenpitten. Druk ze er goed in met de handpalmen of rol ze erin met de deegroller.

Stap 4/ Bak de deegplak 20 minuten in de oven. Haal het deeg uit de oven en snijd eventueel in 20 gelijke rechthoeken. (Snijden is niet perse nodig, je kunt het deeg ook na het bakken in stukken breken). Draai de crackers om en zet ze terug in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 150° C en bak de crackers nog 15 minuten op de andere kant. Laat afkoelen.

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.