Pizza van Turks brood

Supermakkelijke pizza met veel verse groenten die in 10 minuten in de oven staat.

  • 10 min. bereiden
    15 min. oventijd

  • 2 personen

Dagelijkse kost; lekker en gezond eten uit het seizoen

Dagelijkse kost Vaak hoor ik mensen zeggen dat goed en gezond eten duur is. Ik ben het daar niet mee eens. Het probleem ligt niet aan de kostprijs van de ingrediënten maar aan het gebrek aan kookkennis. Linzen met gebakken knolselderij, peterselie en gestoofde prei is een heerlijk en goedkoop gerecht. Voorwaarde is wel dat…

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • lepel
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Ingredienten

  • 1 rode ui
  • ½ gele courgette
  • 1 prie
  • 30 g basilicum
  • 1 rond Turks brood (25 cm)
  • 300 ml tomatensaus
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella (125 g)

Werkwijze

Bekijk hier de video voor deze pizza.

Verwarm de oven voor op 220° C.

Stap1/ Snijd de rode ui en prei in dunne ringen en de courgette in plakjes van ½ cm. Snijd het brood horizontaal doormidden en beleg één snijkant met de tomatensaus (de andere kant van het brood wordt niet gebruikt).

Stap 2/ Verdeel de plakjes courgette, rode uiringen en prei over het brood. Rasp de kaas erboven en scheur de mozzarella in stukjes erop. Pluk de blaadjes van de basilicum en strooi de helft er overheen. Bestrooi met peper uit de molen en een beetje zout.

Stap 3/ Bak de pizza 15 min. in de oven. Verdeel de rest van de basilicum erover en snijd in 4 stukken.