Pekelen

In dit recept laat Eke zien hoe je zelf kipfilet kan pekelen. Ideaal om je vlees sappig te houden in de oven of op de BBQ.

pekelen
  • bereiden: 10 min.
    2 dagen wachten

  • 1-2 personen

Pekelen

Bekijk hier de video over pekelen. Stap 1/ Los het zout op in het water met een garde. Stap 2/ Snijd de rode peper over de lengte doormidden en verwijder de zaden. Snijd de gemberwortel in dunne plakjes. Stap 3/ Voeg peper, gember en citroenblaadjes toe aan het water. Stap 4/ Perforeer de kipfilets met…

Ingredienten

  • 5 dl water
  • 10 g zout
  • 1 rode peper
  • 3 blaadjes citroenblad
  • 5 cm gemberwortel
  • 2 kipfilets (500 g)

Werkwijze

Bekijk hier de video over pekelen.

Stap 1/ Los het zout op in het water met een garde.

Stap 2/ Snijd de rode peper over de lengte doormidden en verwijder de zaden. Snijd de gemberwortel in dunne plakjes.

Stap 3/ Voeg peper, gember en citroenblaadjes toe aan het water.

Stap 4/ Perforeer de kipfilets met een naald met gaatjes* en leg ze in de pekel. Laat 24 uur marineren.

*Ideaal hiervoor is een zogenaamde vleesvermalser. Een soort spijkerbed voor vlees waarmee je hele klein gaatjes in het vlees kunt prikken.

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks uitgebreide achtergrondinformatie, recepten, foto’s en video’s. Zo leren we je beter en lekkerder koken.