Pekelen

In dit recept laat Eke zien hoe je zelf kipfilet kan pekelen. Ideaal om je vlees sappig te houden in de oven of op de BBQ.

pekelen
  • bereiden: 10 min.
    2 dagen wachten

  • 1-2 personen

Pekelen; malser en smaakvoller vlees!

Pekelen Met het oog op ons milieu, onze gezondheid en de portemonnee kan het geen kwaad wat minder vlees te eten. Het is daarom des te belangrijker om het beetje vlees dat we eten goed te bereiden. Pekelen is daarvoor een ideale oplossing. Niet alleen blijft gepekeld vlees malser tijdens de bereiding, het neemt ook…

Ingredienten

  • 5 dl water
  • 10 g zout
  • 1 rode peper
  • 3 blaadjes citroenblad
  • 5 cm gemberwortel
  • 2 kipfilets (500 g)

Werkwijze

Bekijk hier de video over pekelen.

Stap 1/ Los het zout op in het water met een garde.

Stap 2/ Snijd de rode peper over de lengte doormidden en verwijder de zaden. Snijd de gemberwortel in dunne plakjes.

Stap 3/ Voeg peper, gember en citroenblaadjes toe aan het water.

Stap 4/ Perforeer de kipfilets met een naald met gaatjes* en leg ze in de pekel. Laat 24 uur marineren.

*Ideaal hiervoor is een zogenaamde vleesvermalser. Een soort spijkerbed voor vlees waarmee je hele klein gaatjes in het vlees kunt prikken.

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.