Pekelen

In dit recept laat Eke zien hoe je zelf kipfilet kan pekelen. Ideaal om je vlees sappig te houden in de oven of op de BBQ.

pekelen
  • bereiden: 10 min.
    2 dagen wachten

  • 1-2 personen

Ingredienten

  • 5 dl water
  • 10 g zout
  • 1 rode peper
  • 3 blaadjes citroenblad
  • 5 cm gemberwortel
  • 2 kipfilets (500 g)

Werkwijze

Bekijk hier de video over pekelen.

Stap 1/ Los het zout op in het water met een garde.

Stap 2/ Snijd de rode peper over de lengte doormidden en verwijder de zaden. Snijd de gemberwortel in dunne plakjes.

Stap 3/ Voeg peper, gember en citroenblaadjes toe aan het water.

Stap 4/ Perforeer de kipfilets met een naald met gaatjes* en leg ze in de pekel. Laat 24 uur marineren.

*Ideaal hiervoor is een zogenaamde vleesvermalser. Een soort spijkerbed voor vlees waarmee je hele klein gaatjes in het vlees kunt prikken.