tempura uit de oven

Waarom frituren? Deze heerlijke krokante tempura kan je net zo makkelijk maken in de oven! Heerlijk met verschillende soorten groenten.

  • /
  • Bereidingstijd: ± 15 min.
    Oventijd: ± 10 min.

  • 6-8 personen

Dagelijkse kost uit de oven

Meer dagelijkse kost In de serie dagelijkse kost wil ik jullie laten zien dat je ook in weinig tijd goed en gevarieerd kunt eten voor een betaalbare prijs. In het vorige blog gaf ik al een aantal makkelijke en snelle recepten. In dit blog leg ik uit hoe de oven werkt, en laat ik in korte filmpjes…

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • garde
  • kom
  • bakplaat met bakpapier

Ingredienten

  • 1 ei (L)
  • 100 g bloem
  • 1,5 dl bier
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zout
  • 500 g gemengde groenten (broccoli, groene asperge, wortel)
  • 100 g kastanjechampignons
  • 100 g panko (Japans broodkruim)
  • Voor de saus:
  • 3 el soyasaus
  • 3 el water
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el limoensap
  • 1/2 rode peper, in ringetjes
  • 1/2 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 cm gemberwortel, fijngehakt

Werkwijze

Bekijk hier de video voor deze oven tempura.

Stap 1/ Verwarm de oven voor op 200° C.

Stap 2/ Klop in een kom een glad beslag van het ei, bloem, bier, knoflookpoeder en peper en zout naar smaak.

Stap 3/ Snijd de groenten in stukken ter grootte van een champignon. Bekleed een bakplaat met bakpapier en haal de stukjes groente en de champignons achtereenvolgens door het beslag en de panko.

Stap 4/ Leg ze naast elkaar op de bakplaat en bak de groente in ± 10 min. goudbruin in de oven.

Stap 5/ Maak ondertussen de sojasaus door alle ingrediënten daarvoor met elkaar te mengen in een kommetje. Serveer de tempura van groenten op een schaal met de sojasaus.

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.