Linzenburgers op speltbrood

Lichte vegetarische burgers. Voor alle seizoenen!

linzenburger
  • ± 30 min.

  • 4 personen

Vakantierecepten!

Koken met Kennis is op vakantie, en daar horen heerlijke zomerse recepten bij! Geniet van deze heerlijke zomerse vegaburger met linzen.

Benodigdheden

  • Bakpapier

Ingredienten

  • 1 blikje linzen
  • 10 g platte peterselie
  • 10 g bieslook
  • 170 g vegetarisch gehakt (1 verpakking)
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 4 el bloem + extra om te bestuiven
  • 1 ei
  • 2 el olie
  • 150 g yoghurt
  • 4 plakken cheddar kaas
  • 8 dikke plakken speltbrood
  • ¼ krop ijsbergsla
  • 2 trostomaten

Werkwijze

Stap 1/ Laat voor de linzenburgers de linzen uitlekken op een vergiet. Hak de peterselie en bieslook fijn en doe de peterselie samen met de linzen, gehakt, kaas, bloem en ei in een kom. Prak het met een vork tot een samenhangend deeg (of pureer in de keukenmachine). Vorm er met bloem bestoven handen 4 grote hamburgers van.

Stap 2/ Bekleed de bodem van een koekenpan met bakpapier en bestrijk met de olie. Leg de burgers erop en bak ze op het bakpapier ± 8 min. Keer ze halverwege.

Stap 3/ Meng de yoghurt met de bieslook en breng op smaak met peper en zout. Leg de plakken cheddar op de hete burgers zodat ze erop smelten.

Stap 4/ Verhit een grillpan op hoog vuur en rooster hierop de plakken brood. Snijd de ijsbergsla in repen en de tomaten in plakken. Beleg het brood met plakken tomaat, sla, burger en yoghurtsaus. Dek af met een 2e snee brood. Serveer de rest van de saus er los bij.

Tip: Lekker met een frisse (kruiden)salade.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks uitgebreide achtergrondinformatie, recepten, foto’s en video’s. Zo leren we je beter en lekkerder koken.