Couscous met geroosterde groenten

Met deze foodhack maak je letterlijk in een handomdraai couscous! Grill wat groenten in de oven, voeg wat geitenkaas toe en hallo makkelijke maaltijd!

  • /
  • 15 min bereiden
    20 min wachten

  • 2-3

Dagelijkse kost uit de oven

Meer dagelijkse kost In de serie dagelijkse kost wil ik jullie laten zien dat je ook in weinig tijd goed en gevarieerd kunt eten voor een betaalbare prijs. In het vorige blog gaf ik al een aantal makkelijke en snelle recepten. In dit blog leg ik uit hoe de oven werkt, en laat ik in korte filmpjes…

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Bakplaat
  • Glazen pot met deksel
  • Vork
  • Groot bord

Ingredienten

  • 1 kleine knolselderij
  • 4 winterwortels
  • 2 rode uien
  • 3 el olijfolie
  • 150 g couscous
  • 5 g koriander
  • 5 g muntblaadjes
  • 5 g bladpeterselie
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 150 g zachte geitenkaas

Werkwijze

Bekijk de video voor deze couscous hier.

Stap 1/ Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2/ Schil de wortels en snijd ze schuin in plakken van 3 cm. Schil de knolselderij en snijd in blokken van 3 cm. Snijd de uien in parten. Hussel de groenten om in een grote kom met de olie, peper en zout. Spreid ze uit op een bakblik bekleed met bakpapier. Rooster de groenten 20 min. in het midden van de oven.
Stap 3/ Hak de kruiden fijn. Meng de helft in een kom (of pot) met de couscous, olijfolie, kaneel en komijnzaad en breng op smaak met peper en zout. Schenk er 150 ml kokend water op en roer even door. Laat de couscous 10 min. wellen.
Stap 4/ Serveer de couscous op een grote schaal en schep de groenten erop. Brokkel de geitenkaas erover en bestrooi met de rest van de kruiden.

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.