Pekelen
In dit recept laat Eke zien hoe je zelf kipfilet kan pekelen. Ideaal om je vlees sappig te houden in de oven of op de BBQ.
					basis bereiden: 10 min.
2 dagen wachten1-2 personen 
Ingredienten
- 5 dl water
 - 10 g zout
 - 1 rode peper
 - 3 blaadjes citroenblad
 - 5 cm gemberwortel
 - 2 kipfilets (500 g)
 
Werkwijze
Bekijk hier de video over pekelen.
Stap 1/ Los het zout op in het water met een garde.
Stap 2/ Snijd de rode peper over de lengte doormidden en verwijder de zaden. Snijd de gemberwortel in dunne plakjes.
Stap 3/ Voeg peper, gember en citroenblaadjes toe aan het water.
Stap 4/ Perforeer de kipfilets met een naald met gaatjes* en leg ze in de pekel. Laat 24 uur marineren.
*Ideaal hiervoor is een zogenaamde vleesvermalser. Een soort spijkerbed voor vlees waarmee je hele klein gaatjes in het vlees kunt prikken.






