Roti kip
Makkelijke curry en heerlijke vulling voor in de roti plaat.
					hoofd bereiden 15 min.
snelkookpan 10 min.4 
Benodigdheden
- snelkookpan
 
Ingredienten
- 2 teentjes knoflook
 - 2 uien
 - 4 el olie
 - 500 g kipdijfilet blokjes
 - 2 el masala kerrie (b.v. van Chan's)
 - 1 blikje tomatenpuree
 - 3 dl kippenbouillon (van tablet)
 - 1 rode peper
 - 2 zoete aardappels, geschild
 - 1/2 groene kool, in reepjes
 - 1/2 knolselderij, in blokjes van 2 cm
 - 500 g kousenband stukjes (diepvries)
 - 10 g koriander
 - 2 bosuitjes
 - 4 roti platen
 
Werkwijze
Stap 1/ Snipper ui en snijd de knoflook fijn.
Stap 2/ Verhit de olie in de snelkookpan pan en voeg kip, ui en knoflook toe. Bak 3 minuten en doe de kerrie erbij. Bak een minuutje mee en voeg de tomatenpuree toe. Bak samen een minuut en giet de bouillon erbij. Breng tegen de kook.
Stap 3/ Snijd ondertussen rode peper, zoete aardappel, knolselderij en kool en voeg samen met de kousenband toe. Schep alles goed om.
Stap 4/ Sluit het deksel en laat 10 min. onder hoge druk koken.
Stap 5/ Snijd de koriander grof en bosui in ringetjes. Verwarm de roti plaat in de magnetron of oven. Houd warm onder folie.
Stap 6/ Laat voor het openen van de pan voorzichtig de druk ontsnappen (pas op! HEET). Vul de roti platen met de curry en bestrooi me koriander en bosui.






