Spinazie fritata

Gezond, makkelijk en lekker! Deze supersimpele fritata met spinazie en paprika.

  • 15 min. bereiden
    10 min. oven

  • 2 personen

Benodigdheden

  • Snijplank
  • mes
  • kom
  • garde
  • pan
  • oven

Ingredienten

  • 4 takjes tijm
  • 15 g bladpeterselie
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 g kerstomaatjes
  • 4 eieren (L)
  • 200 g bladspinazie
  • 2 el olijfolie
  • 100 g belegen geitenkaas (of Parmezaan)

Werkwijze

Bekijk hier de video bij dit recept.

Stap 1/ Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2/ Ris de blaadjes van de tijm en peterselie en hak ze fijn. Snijd de paprika in dunne reepjes en hak de knoflook fijn. Halveer de kerstomaatjes.

Stap 3/ Breek de eieren boven een kom en klop ze los met een beetje peper en zout. Hou 1 eetlepel gehakte kruiden achter en meng de rest door de eieren.

Stap 4/ Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur en fruit de knoflook 2 min. Voeg de helft van de spinazie toe en bak tot het geslonken is. Voeg de andere helft toe en bak tot alles is geslonken. Voeg de tomaatjes en paprika toe en bak een minuutje mee. Giet het eiermengsel in de pan en roer heel even door.

Stap 5/ Rasp de kaas boven de fritata en zet de pan in het midden van de oven. Gaar de fritata nog 10 min. in de oven. Zet een groot bord omgekeerd op de pan en kiep de fritata met pan en al op het bord. Bestrooi met de achtergehouden kruiden en snijd in punten.

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.