Spinazie fritata

Gezond, makkelijk en lekker! Deze supersimpele fritata met spinazie en paprika.

  • 15 min. bereiden
    10 min. oven

  • 2 personen

Dagelijkse kost uit de oven

Meer dagelijkse kost In de serie dagelijkse kost wil ik jullie laten zien dat je ook in weinig tijd goed en gevarieerd kunt eten voor een betaalbare prijs. In het vorige blog gaf ik al een aantal makkelijke en snelle recepten. In dit blog leg ik uit hoe de oven werkt, en laat ik in korte filmpjes…

Benodigdheden

  • Snijplank
  • mes
  • kom
  • garde
  • pan
  • oven

Ingredienten

  • 4 takjes tijm
  • 15 g bladpeterselie
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 g kerstomaatjes
  • 4 eieren (L)
  • 200 g bladspinazie
  • 2 el olijfolie
  • 100 g belegen geitenkaas (of Parmezaan)

Werkwijze

Bekijk hier de video bij dit recept.

Stap 1/ Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2/ Ris de blaadjes van de tijm en peterselie en hak ze fijn. Snijd de paprika in dunne reepjes en hak de knoflook fijn. Halveer de kerstomaatjes.

Stap 3/ Breek de eieren boven een kom en klop ze los met een beetje peper en zout. Hou 1 eetlepel gehakte kruiden achter en meng de rest door de eieren.

Stap 4/ Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur en fruit de knoflook 2 min. Voeg de helft van de spinazie toe en bak tot het geslonken is. Voeg de andere helft toe en bak tot alles is geslonken. Voeg de tomaatjes en paprika toe en bak een minuutje mee. Giet het eiermengsel in de pan en roer heel even door.

Stap 5/ Rasp de kaas boven de fritata en zet de pan in het midden van de oven. Gaar de fritata nog 10 min. in de oven. Zet een groot bord omgekeerd op de pan en kiep de fritata met pan en al op het bord. Bestrooi met de achtergehouden kruiden en snijd in punten.

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Lekkerder leren koken?

Wil jij je kookkennis verbeteren en lekkerder leren koken? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die elke maand verschijnt.