Spaghetti met rozemarijnolie

Makkelijk, snel en lekker. Ideaal voor een snelle hap!

  • 30 min bereidingstijd

  • 4

Extraheren; smaken vangen in olie

Aroma’s zijn de stoffen die er voor zorgen dat een sinaasappel naar een sinaasappel smaakt en een tomaat naar een tomaat. Ze zitten opgesloten in de cellen van planten en dieren en komen vrij als je deze kapot maakt. Dat kan door hakken, snijden, persen, bakken, centrifugeren, stomen, etc.  De kunst van het koken is…

Benodigdheden

  • Grillpan
  • Vergiet

Ingredienten

  • 300 g spaghetti
  • 250 g kastanjechampignons
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 g cherrytomaten
  • 100 ml rozemarijnolie
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 15 g basilicum

Werkwijze

* Klik hier voor het rozemarijnolie recept.

Stap 1/ Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Stap 2/ Kwast of was de paddenstoelen schoon en snijd ze in vieren. Hak de knoflook fijn, halveer de cherrytomaatjes en hak de basilicum grof.

Stap 3/ Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de paddenstoelen 3 min. tot ze beginnen te kleuren. Voeg de knoflook en tomaatjes toe en bak alles nog 3 min.

stap 4/ Giet de spaghetti af en roer de rozemarijnolie, paddenstoelen en tomaatjes door. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de geschaafde Parmezaanse kaas.

Stap 5/ Garneer het gerecht af met wat basilicum.

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks uitgebreide achtergrondinformatie, recepten, foto’s en video’s. Zo leren we je beter en lekkerder koken.